Rochii tricotate – din nou la modă

Rochii tricotate - din nou la modă
Rochii tricotate

Tricotajele și piesele vestimentare tricotate au fost prezente în cataloagele de modă încă din cele mai vechi timpuri. Rochiile tricotate sau rochii tip pulover sunt articole vestimentare care vor rămâne în tendințe în acest sezon, fiind perfecte pentru anotimpul rece, dar și pentru primăvară, iar dacă vei alege acest articol vestimentar și îl accesorizezi corespunzător, vei obține un outfit impecabil.

Rochiile confecționate din material tricotat au reușit să se adapteze modei în fiecare epoca. În decadele trecute tricotajele erau o necesitate, ulterior tricotatul s-a transformat din necesitate în hobby.

Cele mai vechi tricotaje s-au descoperit în Egipt și s-a ajuns la concluzia că această tehnică de confecționare a hainelor a luat naștere în Orientul Mijlociu, apoi prin intermediul nomazilor, a ajuns și în Europa, astfel femeile au tricotat haine pentru întreaga familie.

Designerii haute-couture încurajează moda cu tricotaje și ajuta la promovarea hainelor călduroase și practice, punând accentul pe stilul modern, comercial

În anul 1916, celebra Coco Chanel lansează o colecție de tricotaje, iar în ’50 revine cu costume și rochii tricotate. Rochiile tricotate sunt ușor de accesorizat și pot fi purtate cu orice tip de pantofi dama confortabili. Dacă alegi să porți o rochie din tricot scurtă, cu cizme, combină cu o pereche de șosete înalte, care trec de genunchi. Rochiile tricotate se pot accesoriza cu cordoane înguste și îți vor contura talia.

La rochii tricotate se combină foarte bine o jachetă de denim sau o jachetă din piele. O rochie tricotată mulată accesorizata cu pantofi stiletto și cu un colier sau cercei statement îți vor conferi un aer elegant, extrem de sofisticat, iar o rochie tricotată model lejer merge perfect cu o centură lată și vei obține astfel un look casual. La mare căutare sunt rochiile din tricot decupate pe umeri, cele cu umerii în stil bărcuța sau cu diferite aplicații metalice, ștrasuri sau flori brodate.

O rochie tricotată scurtă și mulată poate fi accesorizata cu o pereche de pantaloni din piele, și vei obține un look trendy. Rochia pulover este mult mai versatilă și poate fi stilizată în moduri diferite. Rochiile din tricot se pot combină cu orice, iar în funcție de accesorizare poți obține outfit-uri spectaculoase.

Post Author: Autorul