10 motive pentru care mersul pe bicicleta este benefic

1. Imbunatatiti somnul

Datorita activitatilor fizice regulate pe bicicleta, somnul va fi mai sanatos, mai odihnitor. Astfel, ciclismul va ajuta sa scapati de insomnie. In plus, va veti trezi mult mai usor dimineata.

2. Imbunatatiti digestia

10 motive pentru care mersul pe bicicleta este benefic
Ciclismul imbunatateste metabolismul. Acest lucru creste apetitul si imbunatateste digestia alimentelor. Aspectul apetitului mare este un semn al metabolismului activ.

3. Cresteti rezistenta fizica

Datorita plimbarilor regulate cu bicicleta, cresteti rezistenta generala a corpului, va simtiti mai bine, sunteti mai activi si mai puternici, este mai usor sa suportati incarcatura in timpul zilei de lucru si stabilitatea fundalului emotional.

4. Imbunatatirea aspectului fizic

Mersul pe bicicleta este foarte util pentru cei care doresc sa-si piarda kilogramele in plus. In timpul calatoriei cu bicicleta, un numar mare de calorii sunt arse, depozitele nedorite de grasime de pe coapse sunt reduse. In acest caz, corpul dvs. arde grasimi, nu numai in timpul calatoriei, ci si cateva ore dupa.

5. Cresterea tonusului muscular

Ciclismul regulat va ajuta sa va intariti picioarele, pieptul, spatele si bratele. Aceasta imbunatateste forma si in acelasi timp creste forta musculara.

6. Imbunatatirea starii psihologice

Ciclismul este cel mai simplu si mai rapid mod de a obtine o doza de hormoni de fericire. Ciclismul, ca si alte sporturi, este o modalitate excelenta de a scapa de gandurile neplacute. Miscarile monotone si respiratia masurata – toate acestea ajusteaza automat gandurile si sentimentele.

7. Imbunatatirea abilitatilor mentale

Ciclismul creste fluxul de sange si oxigen in creier, care activeaza si restabileste actiunea receptorilor, ajuta la crearea de noi celule creierului in hipocampus – o zona responsabila de activitatea memoriei. Mersul cu bicicleta stimuleaza gandirea creativa. Intr-adevar, datorita fluxului crescut de oxigen in creier, se activeaza activitatea neuronala.

8. Consolidarea sistemului cardiovascular

Mersul pe bicicleta ajuta la intarirea muschiului cardiac, la cresterea tonusului vascular, la reducerea nivelului de colesterol „rau” si la cresterea nivelului de colesterol „bun”. Acest lucru reduce semnificativ riscul de boli de inima.

9. Consolidarea imunitatii

Oricine isi petrece in mod regulat timpul liber pe bicicleta creste in mod semnificativ capacitatea organismului de a rezista la infectii (imunitate), facand mult mai putin probabil sa sufere de boli sezoniere cum ar fi gripa, frigul etc.

10. Faceti cunostinta cu noi prieteni

Pe langa sanatate, o bicicleta are un efect pozitiv asupra partii sociale a vietii d-voastra. Ciclismul este o modalitate excelenta de a intalni oameni care gandesc la fel si care sunt susceptibili sa va devina prieteni, deoarece aveti interese comune.

Post Author: Autorul