5 erori financiare ale persoanelor peste 40 de ani

De la 20 la 30 de ani, dezvoltati obiceiuri financiare corecte si puneti bazele bunastarii lor financiare. Dupa 30 de ani, viata dvs. se schimba, familia si copiii apar, va construiti cariera.
financiar, bani
Dupa 40 de ani, viata se schimba din nou, pe masura ce copiii cresc si parintii dvs. imbatranesc si au nevoie de ingrijire. In plus, la aceasta varsta nu mai aveti asa de mult timp liber.
Cu toate acestea, varsta de 40 de ani este varsta in care aveti multe oportunitati de a economisi bani si de a avea grija de familia dvs. inainte de a incepe sa va ganditi la propria dvs. pensie.

Mai jos vom descrie cinci greselile tipice care ar trebui evitate

1. Cumparati mai multe locuinte decat va puteti permite
In timp ce familia ta creste, apartamentul tau nu poate fi o optiune buna. Veti dori probabil sa va deplasati intr-o alta zona, mai aproape de o scoala buna sau sa cumparati un apartament care va fi mai mare decat in prezent, astfel incat toti membrii familiei sa se simta confortabil. Cu toate acestea, astfel de optiuni va pot solicita sa efectuati investitii mari, o rata a dobanzii mai mare si plati ipotecare mai mari. In plus, nu uitati de impozitele pe bunurile imobiliare, precum si costul cheltuielilor lunare pentru intretinerea apartamentului si plata serviciilor de utilitati.

2. Nu aveti economii pentru „zile negre”
Daca ati inceput sa economisiti bani la varsta de 22 de ani, pana la varsta de 40 de ani ar fi trebuit sa acumulati un capital destul de bun. Iar acesti bani pot fi folositi ca si capital pentru o „zi neagra”. Imaginati-va cum ar fi daca va pierdeti brusc sanatatea sau munca, avand un imprumut ipotecar, un imprumut pentru o masina, trei copii pentru a carui educatie trebuie sa platiti si inca parintii in varsta care au nevoie de ajutor material pentru medicamente in fiecare luna. Merita sa aveti un capital mic pentru astfel de cazuri, ceea ce va va permite sa va mentineti o perioada, in timp ce cautati un nou loc de munca sau va recuperati sanatatea.

3. Nu reduceti rata de imprumut.
Daca aveti imprumuturi, puteti reduce rata de imprumut datorita ratingului dvs. de credit. Cu cat familia este mai mare, cu atat costurile sunt mai mari, deci ar fi bine sa va imbunatatiti rata de imprumut daca aveti un rating de credit bun. Consultati programele de refinantare oferite de banca dvs. Poate ca acest lucru va contribui la reducerea ratelor lunare la imprumuturi.

4. Nu faceti un testament
Fara indoiala, niciunul dintre noi nu se gandeste la nimic rau. Cu toate acestea, nu putem sti in avans ce ne asteapta in viitor si vom face o mare favoare familiei noastre daca ne vom solutiona afacerile. Mai intai de toate, este necesar sa se rezolve toate problemele legate de proprietati imobiliare, pentru a desemna mostenitorul, daca doriti. In plus, ar fi minunat sa platim imprumuturile mici, pentru a nu lasa in urma o multime de datorii neplatite.

5. Nu va protejati banii in caz de divort.
Statisticile triste spun ca multe familii se confrunta cu divortul si chiar ca o casatorie pe termen lung nu le salveaza adesea. Divortul poate fi un eveniment foarte stresant, nu numai din punct de vedere psihologic, ci si din punct de vedere financiar, in special pentru femei. Prin urmare, expertii recomanda sa va ganditi la acest punct in avans. In primul rand, ambii soti trebuie sa participe la afaceri financiare de familie si la planificarea financiara. In al doilea rand, este necesar ca sotii sa aiba conturi diferite si diferite surse de venit pentru a-si salva propriul venit in caz de divort.

Post Author: Autorul