ferestre cu geamuri termopan

Cand putem monta ferestrele cu geamuri termopan

Ordinea de lucru in timpul constructiei unei case este clar definita si este mai bine sa se respecte cu strictete. Si aceasta se aplica si la ferestre termopan, atat din plastic cat si din aluminiu

Cand putem monta ferestrele cu geamuri termopan

O practica obisnuita in constructia privata interna este de a instala ferestrele termopan chiar inainte de sosirea iernii pe peretii goi, pentru a inchide incinta interioara si pentru a putea efectua lucrari de finisare. Aceasta este o greseala obisnuita in domeniul constructiilor.

In mod ideal, o firma de montaj termopane Bucuresti va face aceata dupa ce sapa si tencuiala interioara au fost finisate si uscate, dar inainte de a pune izolatia peretelui exterior. O astfel de secventa de lucru va asigura ca stratul izolator din jurul ferestrelor nu acumuleaza excesul de umiditate (care, in timpul iernii, va duce la condensarea in stratul izolator, inghetandu-l mai mult in stratul de spuma si, prin urmare, degradarea structurii celulare a spumei de asamblare).

In cazul ferestrelor din PVC cu geam termopan, nu conteaza daca instalarea lor este planificata inainte sau dupa o munca umeda

Ar trebui sa se asigure intotdeauna ventilarea eficienta a incaperii (daca este necesar, incalzirea), astfel incat umiditatea sa nu se condenseze pe suprafata unitatii de geam termopan, deoarece poate merge apoi pe o panta si, ulterior, poate provoca aparitia mucegaiului.

Lucrarile „umede” se desfasoara in timpul iernii . Deseori, lucrarile de constructie sunt finalizate la sfarsitul toamnei, iar instalarea de ferestre si lucrari de finisare se incadreaza in perioada de iarna. In aceasta situatie, ar fi mai bine sa alegeti ferestrele din plastic care pot fi instalate in orice moment al anului (desi ar trebui sa evitati zilele cand temperatura scade sub -5°C, chiar daca utilizati spuma de asamblare de iarna pentru etansare, care poate functiona la temperaturi scazute -10°C). Daca iarna este rece – cel mai bine este sa amanati instalarea ferestrelor din plastic cu geam termopan in primavara. Temperaturile foarte scazute vor determina aparitia fragilitatii PVC-ului, ceea ce poate duce la fisuri in timpul transportului, descarcarii si instalarii.

Post Author: Autorul