Montajul unui aparat de aer conditionat

Daca doriti sa instalati singur aparatul de aer conditionat, trebuie sa va amintiti ca aceasta problema trebuie abordata cu competenta si fara graba

Se recomanda sa incepeti cu instructiunile de studiu ale aparatului de aer conditionat, care descriu principalele etape de instalare. Urmand cu atentie recomandarile pas cu pas, puteti obtine rezultate excelente.

1. Alegerea locului pentru instalarea aparatului de aer conditionat

Montajul unui aparat de aer conditionat
aparat aer conditionat

In acest stadiu, trebuie sa decideti unde vor fi localizate unitatile interne si externe ale sistemului split. Este necesar sa va amintiti anumite reguli: unitatea interioara poate fi amplasata intr-o incapere pe orice perete, dar la o inaltime de cel putin 10 cm de tavan, iar la o distanta de 2 metri in fata dispozitivului nu trebuie sa existe obiecte, deoarece acestea pot afecta negativ functionarea acestuia.

Unitatea exterioara este montata la o distanta de 20 cm de perete pe suporti speciali. In principiu, aceasta este instalata in afara ferestrei sub pervazul ferestrei, in stanga sau in dreapta ferestrei. Trebuie retinut faptul ca va fi pusa o linie intre unitatile exterioare si interioare, care consta din doua tuburi de cupru, o conducta de drenaj pentru drenajul condensului si un cablu electric.

Prin urmare, se recomanda plasarea acestora la o distanta relativ apropiata una de cealalta.

2. Gauriti un orificiu in perete

In peretele pe care vor fi amplasate aparatele de aer conditionat, se va realiza o deschidere speciala, care este necesara pentru a stabili o retea de comunicatii intre unitatile exterioare si cele interioare. Astfel de comunicatii includ linia freonului pentru miscarea agentului frigorific, a conductei de scurgere si a conductorului electric.
Daca unitatea interioara va fi plasata pe un perete gresit, acele tevi exterioare si toate racordurile care se deplaseaza de-a lungul peretelui vor trebui ascunse intr-o cutie speciala din plastic, care le protejeaza impotriva daunelor si nu strica aspectul.

3. Instalarea unitatilor exterioare si interioare

In primul rand, unitatea exterioara trebuie instalata. Dupa ce este bine fixata pe suporti, toate conexiunile necesare sunt conectate la acesta, iar apoi unitatea interioara. Grosimea tevilor este indicata in instructiunile pentru aparatul de aer conditionat, iar lungimea si forma dorita a tevilor sunt obtinute prin utilizarea unui taietor de tevi.

4. Aspirarea si testarea scurgerilor

Dupa conectarea tuturor tuburilor de conectare necesare, un pas important este eliminarea aerului din circuitul de refrigerare utilizand o pompa de vid si, de asemenea, eliminarea excesului de umiditate. De asemenea, merita sa aveti grija sa nu existe scurgeri de freon. Acest lucru poate fi prevenit prin aplicarea unui sigilant special pe zonele de legatura.

5. Conectati cablajul

Acest pas este de asemenea important atunci cand instalati un sistem split. Un cablu electric separat asigura protectia impotriva scurtcircuitului, a supraincarcarilor si a altor defectiuni de retea, atunci cand aparatul de aer conditionat functioneaza. Pentru a instala cablul electric, scoateti izolatia de la capete si introduceti-le cat mai mult posibil in gaurile pregatite pentru acestea.

6. Porniti aparatul de aer conditionat

Dupa instalarea sistemului split , toate comunicatiile necesare sunt conectate, este necesara o proba a aparatului de aer conditionat. Daca se aprinde fara probleme si raceste sau incalzeste in mod eficient aerul, nu emite sunete exterioare si nu se opreste fara motiv – atunci toate etapele instalarii au fost efectuate corect. Daca din primele minute incepe sa actioneze sau nu se aprinde deloc, atunci undeva ati facut o greseala si va fi mai bine sa contactati un specialist.

Post Author: Autorul