Obiecte sanitare ce trebuie inlocuite cand va schimbati locuinta

Obiecte sanitare ce trebuie inlocuite cand va schimbati locuinta

Daca doriti sa va mutati intr-o alta locuinta, care nu este o constructie noua, va trebui sa acordati o atentie sporita instalatiilor sanitare a acesteia.
Reconditionarea viitoarei dvs. bai nu este un moft, ci o necesitate, mai ales daca veti locui intr-o casa sau un apartament construit cu cateva zeci de ani in urma. Pe langa faptul ca a intra intr-o baie moderna este o placere, in unele cazuri, schimbarea instalatiilor sanitare va poate scuti de foarte multe neplaceri, prevenind scurgerile si chiar inundatiile. In plus, reprezinta o conditie esentiala pentru a beneficia de o igiena corespunzatoare. Iata care sunt obiectele sanitare pe care trebuie sa le schimbati pentru o baie sigura si curata.

Conductele

De obicei, cladirile vechi au sisteme de instalatii sanitare confectionate din fonta, plumb sau otel galvanizat. Odata cu trecerea anilor, acestea se degradeaza, ruginesc si se pot fisura, existand riscul producerii unor inundatii. Astfel, acestea vor trebui inlocuite. Majoritatea instalatiilor sanitare moderne utilizeaza tevi PVC, care ofera o rezistenta mai mare in timp.

Vasul WC

Durata medie de viata a unui vas WC este de ordinul catorva zeci de ani. Asadar, daca varsta locuintei dumneavoastra se apropie de jumatatea unui secol este bine sa nu mai asteptati pana cand va ceda si sa il inlocuiti cu altul nou. Depunerile de calcar, fisurarea portelanului, debitul scazut atunci cand trageti apa sau aparitia unor probleme frecvente care necesita chemarea unui instalator sunt doar cateva semne care ar trebui sa va indice ca este nevoie de o schimbare. In plus, un vas WC foarte vechi poate fi o buna gazda pentru numerose bacterii, care pot provoca o multime de boli, de la furuncule si pana la diaree sau infectii urinare. Instalarea unei toalete noi poate fi cea mai buna optiune, mai ales cand produsele existente pe piata au multiple functii si beneficii.

Sifonul de pardoseala

De cele mai multe ori, motivul pentru care apa se aduna pe pardoseala baii este din cauza acumularii de calcar si impuritati din interiorul unei scurgeri care nu mai functioneaza asa cum trebuie. De asemenea, este posibil ca un obturator infundat sa creeze probleme permanente, fapt ce va necesita atentia unui instalator si schimbarea sifonului sau a rigolei de dus. O casa veche vine cu personalitatea sa, insa cateva imbunatatiri va vor ajuta sa ii mentineti farmecul pentru un timp mai indelungat. Evitati incidentele nedorite si optati pentru obiecte sanitare de calitate, potrivite decorului interior al baii dumneavoastra.

Post Author: Stefan