Compania Lightning Motorcycles va scoate la vanzare cea mai ieftina motocicleta electrica din lume

Strike, prima motocicleta electrica la preturi accesibile a fost lansata recent

Strike, prima motocicleta electrica la preturi accesibile a fost lansata recent

Compania Lightning Motorcycles a finalizat constructia unei fabrici mari din China, iar acest fapt a redus semnificativ costul producerii propriilor motociclete electrice. Primul din noua categorie de vehicule de masa si low-cost va fi modelul Strike, care va fi pus in vanzare in trei versiuni. Toate acestea au primit un jonctiune aerodinamica implicita, caracteristica ce reduce rezistenta aerului cu 30% la cursele efectuate pe autostrada.

Cele trei versiuni ale motocicletei electrice Strike

Cu toate acestea, plafonul vitezei de deplasare este de 220 km/h, cu o crestere optionala de pana la 240 km/h in versiunea superioara, denumita Carbon Edition. Aceasta nu este o motocicleta de curse, iar pe sosele chiar nu are nimic de a face cu asa ceva. Dimpotriva, Strike a fost creata ca prima motocicleta electrica dedicata maselor largi, pentru efectuarea calatoriilor de rutina pe drumurile publice. Puterea motorului este de 90 cai putere, iar cuplul atinge un impresionant 244 Nm.

Principala diferenta intre cele trei versiuni este cantitatea de baterii cu care este echipata si autonomia de drum dupa o singura incarcare. Pentru versiunea Standard Strike, aceasta este de 10 kWh si 115 km, modificarea Mid Range are o baterie de 15 kWh si poate calatori 160 km, iar cea mai scumpa Carbon Edition are o baterie de 20 kWh si o autonomie de drum 240 km, plus o gama completa de optiuni suplimentare.

SUA se va bucura de primele modele Strike

Strike va putea fi alimentata cu ajutorul prizelor standard CCS (Combined Charging System) destinate vehiculelor electrice, numai 30 de minute fiind indeajuns pentru o incarcare ce permite parcurgerea unui drum de minim 100 km.

Pretul noii motociclete electrice Strike incepe de la aproape 13.000 dolari si ajunge la 20.000 dolari intr-o configuratie de top. Un argument greu de omis pentru locuitorii metropolelor de a abandona masinile vesnic blocate in trafic, in favoarea acestor noi solutii de transport ecologice. In plus, aceasta piata este in crestere si va trebui sa ne asteptam la aparitia a numeroase alte noi modele. Strike va intra in vanzare incepand chiar cu aceasta luna in Statele Unite, pana la sfarsitul anului aceasta motocicleta electrica fiind accesibila la nivel global.

Post Author: Stefan