Visul arhitectural modern poarta numele Roca London Gallery

Arhitectura viitorului poate fi admirata la Roca London Gallery.
Visul arhitectural modern poarta numele Roca London Gallery

Arhitectura a stat si va sta intotdeauna alaturi de evolutia omului, ceea ce inseamna ca subiectul ridicarii constructiilor tot mai atractive nu va incepe niciodata sa-si piarda relevanta. Constructia de cladiri inovatoare, avansate tehnologic, deschide noi fatete ale capacitatilor umane in ceea ce priveste constructia si formarea unor idei de arhitectura moderna.

Roca London Gallery da iluzia unei bai de spuma

Un astfel de exemplu de cladire de ultima generatie este Roca London Gallery, care este situata in renumita zona londoneza denumita portul Chelsea. Celebrul birou de arhitectura Zaha Hadid Architects (ZHA) a fost ales ca designer al noului spatiu al galeriei, dorindu-se  ceva care sa reflecte pe deplin esenta brandului Roca si orientarile sale valorice. Punctul culminant al marcii spaniole Roca, cunoscuta pe scara larga in intreaga lume pentru instalatiile sale sanitare din plumb si ceramica, consta in faptul ca studiaza progresiv si activ si foloseste inovatiile dezvoltarilor de inalta tehnologie pentru produsele sale.

Aceasta dorinta inovatoare este cea care sta la baza conceptului arhitectural al galeriei. Ca punct de plecare privind ideea principala a constructiei, arhitectii au decis sa aleaga structura elementului apa si formele diverse si unice pe care aceasta este capabila sa le ia. Exteriorul si interiorul cladirii indeplinesc pe deplin componenta filozofica a marcii. Netezimea si fluiditatea formelor utilizate de arhitect, mobilierul imaculat si lucios, precum si absenta absoluta a colturilor ascutite confera cladirii un aspect unic, comparabil cu frumusetea si dinamismul cursurilor de apa din natura.

Organizat de autorii proiectului pe langa afisarea conceptului de brand, spatiul futurist si pe alocuri chiar intim evoca asocieri placute cu atmosfera relaxanta a unei bai de spuma. In plus, datorita tehnologiei de ultima ora, vizitatorii se pot bucura de contemplarea tuturor produselor brandului spaniol, invetand mai multe despre istoria crearii si dezvoltarii brandului Roca, orientarile si realizarile sale valorice.

Fluiditatea constructiei Roca London Gallery intrece orice imaginatie

In conceptul acestui proiect, relatia dintre componentele formative si functionale se reflecta prin armonia imaginii, atat de placuta si inspirata din punct de vedere estetic. In ceea ce priveste constructia foarte moderna, s-au folosit panouri din gips-carton, plastic armat, precum si echipamente audiovizuale si de iluminat avansate.

Ce este demn de remarcat in loc de spatiul expozitional obisnuit, sunteti intampinati de un mediu multifunctional in care este prezentat un spatiu interior structurat foarte competent, in care nu exista o separare stricta a zonelor functionale cu ajutorul partitiilor conventionale. Suprafata de 1100 de metri patrati este proiectata ca un spatiu unic ce contine sali de expozitie, sali de seminarii, sali de sedinte, zone de salon, zone de administrare si un bar.

Cladirea este un exemplu viu de arhitectura dinamica, ea apare ca o unitate vie, cu functionare de sine, cu o sarcina semantica semnificativa. Datorita dinamismului, netezimii formelor si structurilor folosite, Roca London Gallery pare sa respire, parca se misca, fiind infinit dinamica, nu degeaba structura elementului de apa este pusa la temelia conceptului acestui proiect.

Post Author: Stefan