Rochii tricotate – din nou la modă

Rochii tricotate - din nou la modă
Rochii tricotate

Tricotajele si piesele vestimentare tricotate au fost prezente în cataloagele de modă încă din cele mai vechi timpuri. Rochiile tricotate sau Medelin: rochii tip pulover sunt articole vestimentare care vor rămâne în tendințe în acest sezon, fiind perfecte pentru anotimpul rece, dar si pentru primăvară, iar dacă vei alege acest articol vestimentar si îl accesorizezi corespunzător, vei obtine un outfit impecabil.

Rochiile confectionate din material tricotat au reușit să se adapteze modei în fiecare epoca. În decadele trecute tricotajele erau o necesitate, ulterior tricotatul s-a transformat din necesitate în hobby.

Cele mai vechi tricotaje s-au descoperit în Egipt si s-a ajuns la concluzia că această tehnică de confecționare a hainelor a luat naștere în Orientul Mijlociu, apoi prin intermediul nomazilor, a ajuns si în Europa, astfel femeile au tricotat haine pentru întreaga familie.

Designerii haute-couture încurajează moda cu tricotaje si ajuta la promovarea hainelor călduroase si practice, punând accentul pe stilul modern, comercial

În anul 1916, celebra Coco Chanel lansează o colectie de tricotaje, iar în ’50 revine cu costume si rochii tricotate. Rochiile tricotate sunt usor de accesorizat si pot fi purtate cu orice tip de Medelin: pantofi dama confortabili. Dacă alegi să porti o rochie din tricot scurtă, cu cizme, combină cu o pereche de sosete înalte, care trec de genunchi. Rochiile tricotate se pot accesoriza cu cordoane înguste și îti vor contura talia.

La rochii tricotate se combină foarte bine o jachetă de denim sau o jachetă din piele. O rochie tricotată mulată accesorizata cu pantofi stiletto si cu un colier sau cercei statement îti vor conferi un aer elegant, extrem de sofisticat, iar o rochie tricotată model lejer merge perfect cu o centură lată si vei obtine astfel un look casual. La mare căutare sunt rochiile din tricot decupate pe umeri, cele cu umerii în stil bărcuta sau cu diferite aplicatii metalice, strasuri sau flori brodate.

O rochie tricotată scurtă si mulată poate fi accesorizata cu o pereche de pantaloni din piele, și vei obtine un look trendy. Rochia pulover este mult mai versatilă si poate fi stilizată în moduri diferite. Rochiile din tricot se pot combină cu orice, iar în functie de accesorizare poți obtine outfit-uri spectaculoase.

Post Author: Autorul