Răcelile în perioada iernii

Odată cu anotimpul rece, frecvența răcelilor se mărește

Racelile in perioada iernii
viroza

Simptomele de răceală și gripă crează disconfort și va pot îndepărta de locul de muncă, de școală și de activitățile sociale la care doriți să participați. În perioada iernii, răcelile și gripele pot fi periculoase pentru copii și pentru persoanele mai în vârstă, deoarece ambele categorii au un sistem imunitar mai scăzut.

Spălatul des pe mâini este, probabil, cea mai adecvată măsură pentru prevenirea transmiterii răcelilor. Spălați-va mâinile mai ales după ce ați fost în oricare loc public. Spălarea frecvența a mâinilor poate distruge virusurile pe care le-ați putea lua prin contactul cu suprafațe sau persoane infectate. De asemenea, învățați copiii importantă spălării frecvente a mâinilor.

Spălați cu atenție alimentele, fructe și legume, cumpărate. Chiar dacă alimentele au coajă, asigurați-va că le spălați înainte să le consumăți. Bananele, mango, portocalele, kiwi, lămâi și alte fructe a căror coajă nu se consuma, sunt atinse de multe alte persoane: culegătorii, persoanele care le-au ambalat și cei care au încărcat și au descărcat produsele la destinație. De aceea, trebuie să va asigurați că spălați bine orice produs alimentar fără ambalaj pe care urmează să îl consumați.

Este bine să evitați locurile aglomerate și persoanele care sunt deja răcite

Uneori este greu să identificați persoanele bolnave, asta pentru că este probabil ca unele persoane care sunt deja infectate să nu prezinte vreun simptom în stadiile de început ale bolii. Încercați să evitați ariile aglomerate în timpul sezonului de răceală pentru a reduce probabilitatea îmbolnăvirii. Acest aspect este extrem de important în cazul copiilor mici și al persoanelor în vârstă.

Faceți exerciții fizice regulate pentru a va întări sistemul imunitar. Activitatea fizică regulată, în special exercițiile cardio, va poate menține în formă. Activitatea fizică nu poate preveni toate tipurile de infecții, dar poate grăbi recuperarea și poate reduce intensitatea simptomelor.

Țineți cont că totuși exercițiile fizice foarte dificile nu sunt recomandate. Nu trebuie să exagerați cu sportul dacă prezentați manifestări ale răcelii sau gripei, deoarece acest lucru poate accentua infecția. Sunt recomandate exercițiile fizice moderate sau mersul pe jos care ajută la atenuarea unora dintre simptome.

Pe parcursul iernii mențineți o dietă sănătoasă. Un regim alimentar echilibrat furnizează organismului substanțele nutritive: vitamine, minerale – de care are nevoie pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Post Author: Autorul

1 thought on “Răcelile în perioada iernii

    Autorul

    (februarie 1, 2019 - 12:52 pm)

    Acest articol este foarte util. Este important sa facem distinctie intre raceala si gripa. Ambele apar de la virusii din aer, dar modul de manifestare este diferit.

Comments are closed.