Selectarea cardului de memorie potrivit pentru camera foto

Planuiti sa cumparati o cartela de memorie pentru camera foto? Daca nu stiti cum sa selectati cardul de memorie potrivit, va voi ajuta sa selectati unul.

card memorie camera foto

Exista anumite lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a cumpara un card de memorie pentru camera foto.

1. Tip de cartela memorie pentru camera foto

Memorie SD card

Exista mai multe tipuri de cartele de memorie pentru o camera digitala. Fiecare camera vine cu optiunea de a adauga un anumit tip de card pentru stocare. Unele camere vin cu doua sloturi de memorie. Deci, aveti dispozitia de a adauga mai mult de unul. Acestea pot fi sloturi de memorie similare, care accepta acelasi tip de cartele de memorie sau pot fi sloturi de memorie diferite. Deci, trebuie sa verificati specificatiile camerei foto sau manualul de instructiuni pentru a vedea tipul de cartela de memorie acceptata de aparatul foto.

2. Dimensiunea / capacitatea cardului de memorie pentru o camera foto

Acum stiti tipul cardului de memorie necesar camerei dvs. foto. Deci, sa vedem urmatorul parametru important, care este dimensiunea sau capacitatea cardului de memorie. Va recomandam sa studiati cu atentie manualul de utilizare al camerei dvs. digitale pentru a afla dimensiunea maxima a memoriei acceptata de aparatul foto. Toate camerele vin cu o limita maxima de memorie. Daca utilizati un card deasupra acestei limite, este posibil sa nu functioneze. Deci, verificati intotdeauna. Dupa ce cunoasteti aceasta valoare limita, puteti decide dimensiunea maxima a cartelei de memorie.

Capacitatea de memorie a cardului SD

Acum, ar trebui sa decideti cate imagini doriti sa capturati pe acelasi card de memorie. Sa spunem ca doriti sa capturati 500 de imagini pe un card de memorie. Acum, ar trebui sa vedeti manualul de utilizare al camerei foto pentru a vedea dimensiunea fisierului unei imagini. Dimensiunea fisierului depinde de formatul de fisier pe care l-ati ales pentru captare. Daca ati selectat formatul de fisier RAW, acesta va ocupa mai mult spatiu in comparatie cu JPEG.

3. Viteza maxima de transfer a datelor de pe o camera foto

Acesta este cel mai important lucru pe care il puteti verifica in timp ce cumparati o cartela de memorie pentru camera dvs. foto. Fiecare card de memorie este dotat cu o viteza de scriere si viteza de citire. Suntem mai interesati de viteza de scriere decat viteza de citire. Viteza de scriere determina cat de repede camera foto poate scrie imaginea pe cartela de memorie. Viteza de transfer de date este mai importanta daca utilizati modul Burst in functie de camera sau de inregistrare video. Daca viteza de scriere a camerei nu este suficienta, atunci veti primi un mesaj de eroare de memorie in timp ce capturati video. Deci, verificati viteza de scriere a camerei si incercati sa cumparati o cartela de memorie care se potriveste cu aceasta viteza de scriere.

4. Evaluarea clasei cartelei de memorie a unui aparat fotografic

Daca sunteti interesat de capturarea videoclipurilor cu aparatul foto, atunci clasificarea pe cartela dvs. de memorie devine importanta. Clasa 2, clasa 4, clasa 6 si clasa 10 sunt unele dintre cele mai frecvent disponibile carduri de memorie. Va recomandam sa utilizati cartele de memorie deasupra clasei 6 pe orice aparat de fotografiat digital. Sunt bune pentru inregistrarea de videoclipuri de pana la 720p la 25fps. Daca doriti sa inregistrati videoclipuri de 1080p, puteti merge pentru un card de clasa 10 sau mai sus. Ele sunt, de asemenea, bune pentru inregistrarea clipurilor video. Daca doriti sa capturati 4k videoclipuri in camera dvs., mergeti la cardurile de memorie clasa U3.

5. Producatorul cardului pentru aparatul de fotografiat

De asemenea, ar trebui sa acordati importanta producatorilor de carduri. Nu mergeti pentru un card de memorie ieftin, fabricat de unele companii chineze necunoscute. Puteti obtine acest lucru la un pret foarte ieftin. Dar nu va servi scopului. Poate chiar sa va deterioreze aparatul foto cu dispozitive electronice de calitate scazuta. Deci, cumparati o calitate buna de la un brand bun, cu numeroase feedback-uri pozitive.

Post Author: Autorul