Costa Rica- miracolul Americii Centrale

Atunci când aveți chef de o vacanță exotică, Costa Rica este o opțiune turistică deosebită

Costa Rica- miracolul Americii Centrale
plaja in costa rica

Situată în America Centrală, acesta țară se numără printre cele mai vizitate destinații de către turiști din întreagă lume. Costa Rica se întinde magnific de la Oceanul Pacific la Marea Caraibelor, pe o distanță de doar 200 de mile ce cuprinde toate ingredientele necesare pentru a satisface mii de turiști veniți în vacanțe.

În Costa Rica, turiștii se pot bucură de o vacanță exotică, pe plajele minunate tropicale, pot admira minuni ale naturii și pot trăi aventuri unice care le lasă amintiri de neuitat.

Costa Rica este divizată în 7 provinci diferite: San Jose, Alajuela, Cartago, Heredia, Guanacaste, Puntarenas și Limon. Țară oferă o destinație turistică atractivă, iar excursiile includ pădurile tropicale extinse, vulcani, fluvii care șerpuiesc maiestuos prin munți, oferă plaje fine, parcuri naturale protejate și rezervații forestiere.

În ceea ce privește cultură, Costa Rica este un exemplu al diversității rasiale. Influență predominantă a fost mult timp cea spaniolă colonială, care se regăsește în toate, începând de la limba oficială până la arhitectură bisericilor și a clădirilor istorice.

Influența locală este mai puțin vizibilă, dar poate fi găsită în faimosul fel de mâncare portorican: tortilla. Gastronomia din Costa Rica este influențată de bucătăria latino-americană dar cuprinde și gama de fructe și legume proaspete. Gallo Pinto (fasole neagră și orez, combinată cu ceapă, ardei, coriandru și sos Lizano), este considerată mâncarea națională din Costa Rica.

Costa Rica este o destinație ideală pentru iubitorii de natură și viață sălbatică, pentru cei ce caută evadarea din civilizație și iubesc activitățile în aer liber. Fie că va doriți relaxare pe plajă sau în resorturi de lux, activități dinamice cum ar fi rafting, bunjee jumping sau climbing, sporturi nautice sau explorarea pădurii tropicale sau a junglei, Costa Rica vi le oferă în mod diversificat.

Costa Rica este renumită pentru cafeaua ei. De la mijlocul secolului trecut, plantațiile de cafea au jucat roluri sociale, economice și chiar politice importante pentru țară, acționând cu o influență care se simte în mod incontestabil în ziua de azi.

Post Author: Autorul