Radio – o reteta pentru fericire

Studii recente au demonstrat ca ascultarea radioului îi face pe oameni mai fericiţi şi le oferă mai multă energie pentru a se confruntă cu problemele de zi cu zi comparativ cu urmărirea programelor de la televizor sau navigarea pe internet.

post de radio
radio – o reteta pentru fericire

Un eşantion reprezentativ de peste 1.000 de britanici au completat un sondaj ce le-a fost trimis direct pe telefonul mobil. Ei au fost rugaţi să numească tipurile de mass-media preferate şi care dintre aceste tipuri îi binedispune şi le măreşte poftă de viată si energia.

Pe primul loc s-a plasat radioul, devansând atât televizorul cât şi internetul în cadrul studiului organizat de The Telegraph. Cei care au răspuns sondajului au indicat o creştere cu 100% a nivelului de fericire şi respectiv cu 300% a celui de energie după ascultarea programului favorit la radio, în comparaţie cu situaţia în care nu ar fi avut acces la nicio sursă media.

Televizorul şi internetul au de asemenea efecte benefice asupra moralului britanicilor, însă nu atât de nuantate precum radioul

Studiul a arătat că oamenii sunt mai fericiţi şi mai plini de energie atunci când ascultă radio. Radioul joacă un important rol emoţional în viaţa oamenilor este de părere Mark Barber, director al Radio Advertising Bureau. Muzica, programele distractive, teatrul radiofonic s-au dovedit benefice în raport cu eminsiunile informative sau chiar cele stiintifice.

Radioul este preferat de către ascultători de toate vârstele pentru accesibilitate si transmiterea mesajelor în mod direct, relevă studiul mai sus mentionat.

Post Author: Autorul