SkyDrive vrea sa comercializeze din 2023 primele masini zburatoare

Masina zburatoare SD-03
SkyDrive vrea sa comercializeze din 2023 primele masini zburatoare.

O companie japoneza a anuntat recent testul de succes al unei masini zburatoare. SkyDrive Inc. a desfasurat demonstratia publica pe 25 august, la Toyota Test Field, unul dintre cele mai mari locuri de testare auto din Japonia, loc ce gazduieste baza de dezvoltare a cunoscutului producator auto. A fost prima demonstratie publica privind o masina zburatoare din istoria Japoniei.

Masina zburatoare a zburat efectiv timp de patru minute

Denumita SD-03, masina condusa de un pilot uman a decolat si a incercuit locul de testare timp de aproximativ patru minute.

„Suntem extrem de incantati ca am realizat primul zbor pilotat din Japonia al unei masini zburatoare, in cei doi ani de cand am fondat SkyDrive, cu scopul comercializarii unor astfel de aeronave”, a declarat CEO-ul companiei, Tomohiro Fukuzawa intr-un comunicat de presa.

„Vrem sa realizam o societate in care masinile zburatoare sunt un mijloc de transport accesibil si convenabil pe cer si oamenii pot experimenta un nou mod de viata, sigur si confortabil,” a continuat Fukuzawa.

SD-03 este cel mai mic vehicul electric cu decolare si aterizare verticala din lume si dimensiunile sale ocupa aproximativ spatiul a doua masini obisnuite, parcate una langa cealalta. Are opt motoare pentru a asigura integritatea pilotului in situatii de urgenta.

Masina zburatoare – un nou pas in transportul uman

In proiectarea unui nou gen de transport neexplorat, cunoscut sub numele de masina zburatoare, s-a dorit ca acest vehicul sa fie futurist, carismatic si de dorit pentru toti viitorii clienti, in acelasi timp acesta incorporand pe deplin tehnologia inalta dezvoltata de compania SkyDrive.

Compania spera sa faca din masina zburatoare o parte a vietii normale si nu doar o marfa de vanzare. In viitor vor avea loc mai multe zboruri de testare in conditii diferite, pentru a se asigura faptul ca siguranta si tehnologia vehiculului respecta standardele din industria auto.

Succesul acestui zbor inseamna ca este foarte probabil ca masina sa fie testata in afara campului Toyota Test pana la sfarsitul acestui an. Compania va continua sa dezvolte noi tehnologii pentru a lansa in siguranta masina zburatoare in 2023, se arata in comunicatul de presa. Deocamdata, nu a fost anuntat niciun pret pentru conceptul SD-03.

Post Author: Stefan