5 plante din casa ta, care alungă țânțarii

  1. Citronella
plante care alunga tantarii
Citronela

Majoritatea odorizantelor și produselor împotriva țânțarilor conțin și citronella, astfel că plantarea ei în grădină este o alegere foarte bună. Planta are nevoie de soare și un pământ care se drenează bine. Crește bine în ghivece mai mari dacă nu aveți grădina. Mirosul de citronella alungă țânțarii. Pentru un efect mai mare se pot rupe câteva frunze care se zdrobesc apoi se freacă de piele. Se poate fabrica în casă o soluție pe baza de apă și alcool. Se ține la macerat 7 zile și se agită zilnic. O folosiți cu atenție căci pătează.

  1. Roinița

Această plantă parte din familia mentei, iar roinița miroase cumva între lămâie și mentă. Atrage fluturii, albinele, dar respinge țânțarii. Te poți freca pe piele cu câteva frunze zdrobite. Țânțarii nu te vor mai deranja. Trebuie să știi că este o plantă invazivă, are tendința de a se înmulți în grădină. Nu necesită o îngrijire deosebită, căci ea crește repede, se înmulțește singură, trebuie periodic udată.

  1. Crăițele

Crăițele au un ingredient care pune pe fugă țânțarii, numit pyrethrum. Acest ingredient poate fi găsit în compoziția multor insecticide, în formă să de sinteză. Aceste plante alungă diferite insecte, nu doar țânțarii. Plantează crăițele la intrarea în casă, în locurile în care stai în aer liber, în ghivece la geamuri și în balcon.

  1. Busuiocul

Această plantă aromatică este folosită și în bucătărie. Un motiv în plus să o cultivi în grădină pentru a te bucură și de gustul ei, dar și pentru a goni țânțarii. Poți sadi busuioc în locuri din grădină și la intrarea în casă, și la fel de bine în ghivece, în locuința.

  1. Mentă

La fel că și busuiocul, poți folosi menta proaspătă la ceaiuri, limonade, deserturi și alte mancaruri. Menta este un insecticid natural pentru insecte că ucide țânțarii. Menta ucide și larvele lor în 24 de ore de la tratarea cu o soluție formată din ulei de mentă și apă. Plantează și mentă în grădina ta, dar și în ghivece.

Post Author: Autorul