Avantajele utilizarii unui motocultor diesel

In ultimele decenii, motocultoarele au castigat o popularitate fara precedent in randul rezidentilor de vara, fermierilor si proprietarilor gospodariilor private. Acest lucru se datoreaza in primul rand trecerii la metoda de arat la suprafata. Daca pe vremuri adancimea de prelucrare a pamantului putea atinge jumatate de metru pe o tractiune efectuata de cai, astazi este ceva obisnuit sa se are pamantul cu nu mai mult de 20 de cm adancime.

Este aratul la suprafata alegerea potrivita?

motosapa

Aratura adanca astazi este considerata o metoda invechita, in primul rand pentru ca perturba ciclul de viata al bacteriilor care traiesc in sol si este responsabila pentru saturatia de oxigen a solului, prelucrarea elementelor minerale in compusi benefici pentru plante si descompunerea plantelor moarte si a ingrasamintelor organice. Fara aceste bacterii, pamantul respectiv se transforma in sol mort, iar plantele cultivate pe el mor din cauza lipsei de nutrienti.

Cel mai important fapt este ca diferite tipuri de bacterii traiesc la adancimi diferite – majoritatea la 20 cm de suprafata, altele – la o adancime de un metru. In procesul de arat adanc, aceste straturi sunt amestecate, iar bacteriile, pierzandu-si habitatul obisnuit, incep sa moara si este nevoie de foarte mult timp pentru a-si restabili populatia. Plugul superficial nu distruge microflora naturala a solului care ramane fertil, acest lucru avand un efect pozitiv asupra culturii. Acest tip de arat este asigurat de utilizarea unui simplu motocultor.

Avantajele utilizarii unei motosape diesel

  1. Inalta performanta. Motosapa va permite sa faceti fata lucrarilor pamantului de 5-10 ori mai repede decat in ​​cazul muncii manuale.
  2. Fiabilitate. Motocultorul diesel are o durata de viata mare si este proiectat pentru incarcari operationale mari.
  3. Motocultorul diesel, precum Motosapa G70D de la Gradenia, consuma putin combustibil, asigura o combustie completa a amestecului si, prin urmare, o eficienta mai mare decat analogii sai pe benzina.
  4. Cuplu mare cu un consum redus de combustibil. Motorul poate mari rapid viteza, atingand viteza optima de functionare.
  5. Durata lunga de viata. In medie, un motor diesel serveste de doua ori mai mult decat unul pe benzina.
  6. Stabilitate. Masa mare a motorului face ca motosapa sa fie mai stabila pe un sol neuniform.
  7. Prietenie cu mediul. Evacuarea motorului diesel contine substante mult mai putin toxice si daunatoare pentru mediu decat evacuarea motorului pe benzina.
  8. Posibilitatea de a conecta accesorii. Exista un numar foarte mare de diverse accesorii (pluguri, discuri, cositoare, etc.) pentru motocultoarele diesel.

Alegerea unui motocultor

Pentru a cumpara un motocultor care sa faca fata ingrijirii zilnice a terenului dvs. si, in acelasi timp, sa nu coste excesiv fata de pretentiile avute, trebuie doar sa stiti dimensiunea terenului dvs.
Pana la 2000 de metri patrati este potrivit un motocultor de 3,5 CP, cu latimea de lucru de 60 cm.
De la 2000 la 5000 de metri patrati, un motocultor de 4 CP este perfect, avand latimea de lucru de 70 cm.
De la 5000 mp pana la 1 hectar puteti alege un motocultor cu putere medie (5-6 CP), cu latimea de lucru de pana la 90 cm.
Pana la 2 hectare aveti nevoie de un motocultor puternic, de 9-12 CP, cu latimea de lucru de 1 metru.
Insa pentru terenurile de peste 2 hectare, folosirea unui motocultor nu se va justifica – pentru a prelucra o astfel de zona, veti avea nevoie de un tractor sau o combina.

Recomandarea noastra pentru articole si utilaje de gradinarit este gradenia.ro un magazin online bine aprovizionat cu multe produse de tip hobby sau profesionist.

Post Author: Autorul