Gasirea unui loc de munca in timp de pandemie

Pandemia si-a facut propriile ajustari in toate domeniile vietii noastre, inclusiv pe piata muncii. Cu toate acestea, regimul de autoizolare poate avea unele beneficii, inclusiv pentru cariera dvs. Va vom explica ce oportunitati se deschid pentru candidati in noile realitati ale vietii noastre si cum sa gasiti un loc de munca dupa carantina.

Lumea este intr-o continua schimbare – unele schimbari apar in mod natural, inradacinandu-se treptat in viata noastra de zi cu zi, in timp ce altele ne depasesc brusc. Pandemia care a cuprins la inceputul acestui an intreaga lume apartine celui din urma tip, dar acest lucru nu inseamna ca toate aceste schimbari au un sens negativ.

Gasirea unui loc de munca in timpul pandemiei
Sfaturi gasire loc de munca

Multi experti in domeniul resurselor umane subliniaza faptul ca autoizolarea este momentul optim pentru a ajuta candidatii sa gaseasca noi oportunitati si sa isi imbunatateasca abilitatile de care au nevoie, pentru a-si gasi un loc de munca mai bine platit.

De asemenea, piata fortei de munca sufera schimbari majore – analistii prognozeaza tranzitia multor industrii in spatiul online, iar expertii din domeniul economiei si finantelor remarca faptul ca, datorita pandemiei si a crizei care a urmat-o, pe piata vor aparea noi profesii, atat online cat si offline.

In concluzie, ce puteti face astazi pentru a deveni un specialist cautat pe piata muncii dupa incheierea pandemiei?

Iata sfaturile pe care vi le recomandam pentru a gasi un loc de munca in timpul panemiei

Trebuie sa va dezvoltati abilitatile profesionale

Expertii recomanda considerarea regimului de autoizolare ca un moment unic, favorabil noilor oportunitati. Intr-adevar, vechea noastra viata cotidiana, plina de graba, stres, termene nesfarsite, multe convorbiri telefonice si numeroase treburi gospodaresti, nu ne lasa aproape deloc timp pentru auto-dezvoltare.

Acum, solicitantii au posibilitatea sa foloseasca aceasta criza pentru a intelege mai bine si pentru a isi insusi noi abilitati – cum sa gaseasca literatura de specialitate necesara, cum sa studieze resursele utile de pe Internet, cum sa participe la un seminar online despre dezvoltarea carierei, cum sa porneasca propria afacere sau cum sa invete o limba straina.

Din fericire, multe proiecte educationale se transfera acum in spatiul online, ceea ce face ca educatia sa fie accesibila chiar si in autoizolare.

Trebuie sa analizati piata

Majoritatea solicitantilor de locuri de munca cred ca piata muncii ramane in stand-by in perioada de autoizolare, dar acest lucru este departe de a fi adevarat. Aceasta perioada ar trebui utilizata pentru monitorizarea activa a diverselor posibilitati de angajare:

  • consultarea posturilor vacante (in multe aplicatii privind cautarea de locuri de munca, puteti analiza feedback-uri de la companiile care va intereseaza),
  • studierea stirilor din publicatiile de afaceri, urmarind evolutia situatiei si analizand ce domenii profesionale castiga in prezent popularitate si in ce industrie va puteti regasi.

Trebuie sa va actualizati CV-ul

De asemenea, acest moment este ideal pentru editarea CV-ului dvs. – priviti-l critic, adaugati-i noi abilitati, actualizati informatiile relevante, scrieti o scrisoare de intentie, etc. In viitor, acest lucru va va economisi timp si va va ajuta sa gasiti jobul de vis.

Exista mai multe elemente cheie care definesc un CV bine scris:

  1. alfabetizarea – CV-ul nu trebuie sa contina greseli;
  2. structura – textul trebuie impartit in parti logice, astfel incat angajatorului sa-i fie mai usor sa perceapa informatiile;
  3. informatiile concise – CV-ul ar trebui sa contina doar acele date care sa-l ajute pe angajator sa afle tot ce este necesar despre competentele dvs. profesionale;
  4. fotografia dvs. – aceasta trebuie inclusa in CV, dar nu uitati ca si ea reprezinta un document oficial, prin urmare, trebuie sa se potriveasca stilului de job dorit.

Trebuie sa va adaptati la schimbare

Asa cum am mentionat mai sus, actualele schimbari care au loc in lume afecteaza si piata fortei de munca. Mii de companii din intreaga lume isi transfera angajatii catre munca la distanta.

Tendinta de a extinde munca in afara biroului, despre care s-a discutat in ultimii ani, a devenit o realitate pentru milioane de angajati din intreaga lume.

Aceasta inseamna ca, in viitor, multe profesii si industrii intregi vor fi transferate in spatiul virtual, ceea ce necesita, de asemenea, un efort suplimentar din partea solicitantilor.

Astfel, trebuie sa va gestionati corect timpul acasa, sa va intocmiti un program, sa va prioritizati activitatea locului de munca si sa va ganditi la ce alte abilitati vor ajuta sa va implicati in munca la distanta cat mai eficient si fructuos posibil.

Post Author: Autorul