4 tipuri de masaj pentru o stare de spirit perfecta

Masaj cu pietre pretioase.
4 tipuri de masaj pentru o stare de spirit perfecta

Dintre numeroasele modalitati de ameliorare a stresului, una dintre cele mai eficiente si mai placute este masajul. Frecventarea unui salon specializat in efectuarea de masaje corporale este in ziua de astazi la fel de obisnuita ca si mersul la sala de sport.

Masaj corporal cu ciocolata

Ciocolata promoveaza productia hormonilor responsabili de mentinerea bunei dispozitii, denumiti endorfine. Nu este o coincidenta faptul ca pentru femeile predispuse la schimbari bruste ale dispozitiei si la depresie, nutritionistii recomanda consumul zilnic a 20-25 g de ciocolata. Acest aliment minunat poate fi utilizat si extern, deoarece exista un tip de masaj corporal cu ciocolata ce combate excelent depresia, va inveseleste si nu duce la kilograme suplimentare. In plus, dupa cateva sedinte de masaj cu ciocolata, silueta dvs. va deveni mai zvelta, iar pielea va fi mai delicata si mai elastica, ridurile fiind estompate vizibil. Aceasta procedura se face, de obicei, in ajunul unei intalniri cu persoana iubita, ciocolata fiind, de asemenea, un afrodiziac bine cunoscut. Pentru acest tip de masaj se foloseste o ciocolata cosmetica speciala, care nu este comestibila.

Masaj ayurvedic al capului

Cel mai faimos masaj ayurvedic (o tehnica indiana straveche) se numeste ”shirodhara” si este un masaj al capului facut cu ulei, in timpul caruia uleiul incalzit este turnat pe frunte, in zona celui de-al ”treilea ochi”. In Orient, se crede ca ”shirodhara” promoveaza deschiderea ”chakrelor” si iluminarea spirituala. In Occident, acest masaj ayurvedic si-a castigat meritat faima ca fiind unul dintre cele mai bune masaje pentru relaxare, ameliorand emotiile negative, stresul si oboseala.

Masaj corporal cu fructe

Acest tip de masaj a fost lovitura anului 2010 in spa-urile din California, vedetele de la Hollywood indragostindu-se pur si simplu de acest tratament. In principiu, acest masaj este alcatuit din doua parti: mai intai se aplica pe corp un amestec din suc de fructe, pulpa de ananas, mango, papaya si alte fructe exotice, iar apoi masajul in sine este realizat cu ajutorul feliilor de citrice. Felii de portocale, grapefruit sau mandarine, incalzite sau racite la o anumita temperatura – aplicarea acestora pe piele va permite sa obtineti efectul de relaxare maxima a corpului in timpul procedurii. Masajul cu fructe nu numai ca imbunatateste starea de spirit, revigoreaza si da energie, ci si ajuta la reinnoirea celulelor pielii, saturandu-le cu substante nutritive si hidratante, reducand celulita. Fructele contin numeroase enzime, acizi din fructe, uleiuri esentiale si alte componente bioactive ce au un efect benefic asupra starii pielii.

Masaj corporal cu pietre pretioase

Acesta este cel mai rafinat si mai luxos dintre toate tipurile de masaj, deoarece pentru realizarea sa se folosesc pietre pretioase: rubine, safire, smaralde, rotunjite sau chiar ascutite. Acestea sunt asezate pe corp intr-o anumita ordine, conform unei scheme speciale (in conformitate cu locatia punctelor si meridianelor bioenergetice ale corpului), masajul in sine constand in aplicarea unei presiuni usoare asupra acestora. Potrivit fanilor Ayurveda, masajul cu pietre pretioase este o procedura spa ideala pentru restabilirea echilibrului energetic si mental. In plus, are un puternic efect anti-imbatranire,  capacitatea diverselor minerale de a influenta procesele metabolice din corpul nostru (inclusiv la nivel celular), nefiind inca pe deplin studiata de stiinta, dar dovedita extrem de benefica.

Post Author: Stefan