beneficii apa alcalina

Beneficiile consumului de apa alcalina

Apa alcalina este cunoscuta ca un tip de apa ionizata ce actioneaza ca un antioxidant natural, ajutand organismul sa elimine toxinele generate in timpul digestiei si care poate preveni probleme comune cum ar fi refluxul acid. Va prezentam cateva dintre beneficiile consumului de apa alcalina.

beneficii apa alcalinaBeneficii apa alcalina pentru metabolism

Apa alcalina participa la procesele metabolice ale corpului, este capabila sa transforme carbohidratii in energie, sa curete corpul de toxine si metale grele. Consumul regulat de apa alcalina va va ajuta nu numai sa slabiti, ci chiar sa rezolvati problema obezitatii.

Pentru sistemul urinar

Consumul regulat de apa alcalina functioneaza ca un diuretic eficient. Stiind despre aceasta proprietate, apa alcalina este prescrisa pentru inflamatii si dureri la rinichi, avand un efect pozitiv asupra bolilor sistemului urinar. Dar acest lucru trebuie facut cu prudenta si numai sub supravegherea stricta a unui medic.

Beneficii apa alcalina pentru ficat

Cu un consum regulat de apa alcalina, functia normala a ficatului este restabilita foarte usor. Acest lucru contribuie la indepartarea rapida a toxinelor din organism si la imbunatatirea functiilor sale de filtrare. De obicei, consumul regulat de apa alcalina este prescris pentru diferitele boli ale ficatului si vezicii biliare.

Pentru diabetici

Consumul regulat de apa alcalina ajuta la eliminarea excesului de zahar din organism. Prin urmare, sangele incepe sa furnizeze in mod activ glucoza celulelor. Imbunatateste sanatatea generala a unei persoane si, de asemenea, creste sensibilitatea la insulina a organismului.

Pentru echilibrul acido-bazic al organismului

O scadere a valorii pH-ului duce la o crestere a aciditatii mediului intern. Aceasta aciditate incepe sa spele mineralele din oase, muschi, dinti, unghii si par. Se recomanda consumul zilnic de apa alcalina pentru reducerea nivelului de aciditate. Acest fapt ajuta la excluderea dezvoltarii bolilor sistemului osos.

Pentru sistemul nervos

Consumul de apa alcalina are un efect pozitiv asupra functiilor sistemului nervos central si asupra starii psihoemotionale generale. Exista insa si o serie de contraindicatii, prin urmare, merita sa consumati aceasta apa strict la recomandarea medicului. Apa alcalina ajuta la eliminarea efectelor situatiilor stresante, la gestionarea insomniei si vindeca oboseala cronica si depresia.

Pentru inima si sistemul vascular

Consumul de apa alcalina este indicat persoanelor care sufera de boli cardiovasculare. Apa alcalina ajuta la scaderea nivelului de colesterol, intareste vasele de sange, fiind o profilaxie impotriva aterosclerozei, varicelor si tromboflebitei.

Pentru lupta impotriva cancerului

Numeroase date din cercetari demonstreaza eficienta utilizarii apei alcaline in lupta impotriva tumorilor maligne. In primul rand, vorbim despre terapia anti-cancer. Trebuie admis ca in cursul cercetarilor au fost identificate si aspecte negative ale utilizarii apei alcaline. Dar, in cazul neoplasmelor, trebuie sa intelegem importanta faptului ca rezultatele pozitive in lupta impotriva lor au fost confirmate si consumul apei alcaline s-a dovedit a fi extrem de eficient.

Pentru imunitate

O alta proprietate valoroasa a apei alcaline este aceea ca are un efect pozitiv asupra bunei functionari a sistemului imunitar. Consumul regulat de apa alcalina creste rezistenta organismului la diferite bacterii, neutralizeaza inflamatiile si, de asemenea, imbunatateste efectul medicamentelor. De asemenea, creste semnificativ rezistenta organismului la racelile din perioada iernii si la infectii in timpul epidemiilor de infectii virale respiratorii acute si a gripei, atunci cand se schimba anotimpurile.

Pentru tractul gastro-intestinal

Foarte des, utilizarea unui ionizator apa alcalina portabil este recomandat pentru a trata bolile tractului gastro-intestinal. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand este bauta, apa intra direct in tractul digestiv, ceea ce contribuie la normalizarea rapida a activitatii organelor.

Datorita acestui fapt, nivelul de aciditate si microflora din stomac sunt stabilizate. Se restabileste integritatea membranelor mucoase intestinale, ceea ce determina beneficiile utilizarii apei alcaline pentru diferite inflamatii ale tractului gastro-intestinal.

Totusi, nu este recomandat sa renuntati total la consumul de apa potabila obisnuita, inlocuind-o complet cu apa alcalina. Se poate produce alcalinizarea organelor interne, iar acest lucru nu este mai putin periculos decat lipsa sarurilor din organism.

Post Author: Autorul