Beneficiile servetelelor dezinfectante

Cel mai bun mod de a va proteja rapid de germeni este sa folositi servetele dezinfectante. Compacte, usor de utilizat, acestea sunt utilizate pe scara larga nu numai in institutiile medicale, ci si in viata de zi cu zi pentru ca ofera multe beneficii.

In functie de tipul de impregnare, servetelele dezinfectante sunt de doua tipuri

  1. cu alcool – contine izopropil sau alcool etilic, precum si alti compusi alcoolici;
  2. fara alcool – produs pe baza compusilor de amoniu cuaternar sau clorhexidina.
sevetele dezinfectante
Servetele dezinfectante maini

In plus fata de componentele sale principale, servetele dezinfectante pot contine, de asemenea, tot felul de aditivi, de exemplu, substante catifelatoare de piele. Daca vorbim despre efectul antimicrobian, atunci ambele feluri actioneaza eficient asupra microflorei patogene – ele omoara majoritatea bacteriilor daunatoare.

Trebuie amintit faptul ca servetelele dezinfectante sunt ideale pentru dezinfectarea rapida, dar nu si pentru sterilizare, deoarece acestea nu vor putea distruge complet microbii, ci doar reduc semnificativ numarul lor pe suprafata tratata.

Servetelele dezinfectante sunt ideale in viata cotidiana. Ele curata manerele usilor, telefoanele de birou, tastaturile, jucariile pentru copii, telefoanele inteligente si alte obiecte comune, ceea ce este deosebit de important in timpul focarelor de infectii virale acute respiratorii, precum si a altor boli contagioase. Sunt potrivite pentru dezinfectarea rapida in spatiile diferitelor organizatii, la unitati de catering, instalatii sportive, centre comerciale, etc.

Servetelele dezinfectante sunt disponibile in diverse ambalaje, sub forma de rulou cu perforatie sau la pachet. Sunt confectionate, de obicei, dintr-un material de inalta calitate, care ofera o rezistenta ridicata, deoarece sunt dificil de rupt si nu se intind. Compozitia dezinfectantului ofera o lupta eficienta impotriva germenilor. Timpul obisnuit de folosire este de 1 minut minim, iar pentru anumite tipuri de doar 30 de secunde, efectul lor dezinfectant ramanand eficient timp de trei ore. Aceste tipuri de servetele sunt disponibile si la Igienata.ro un magazin online cu materiale dezinfectante avizate de Ministerul Sanatatii.

Este recomandat sa va informati despre materialul din care sunt fabricate servetelele dezinfectante

Acesta nu ar trebui sa aiba proprietati absorbante. Un material bun este, de exemplu, polietilen tereftalatul de polietilena (PET). Astfel de servetele elibereaza complet ingredientele active pe o suprafata dezinfectabila. Spre deosebire de PET, multe alte materiale fibroase atrag ingredientele active continute in dezinfectanti si nu le elibereaza. Acestea actioneaza ca un magnet, deoarece pe suprafata lor exista sarcini negative. Ca urmare, servetelele dezinfectante devin ineficiente.

Iata inca doua beneficii servetele dezinfectante:

  • nu necesita prelucrare: nu este necesara pregatirea solutiilor dezinfectante; nu exista riscul unei doze insuficiente sau excesive; nu exista riscul de iritare atunci cand lucrati cu concentrate; nu exista riscul de contaminare a dozatoarelor cu servetele din cauza procesarii insuficiente a calitatii;
  • universalitate: servetelele dezinfectante sunt ambalate intr-un pachet convenabil, pot fi depozitate chiar si in sertare si cutii ne-ventilate. Ele sunt mereu gata pentru utilizare atunci cand este nevoie.

Post Author: Autorul