Legatura dintre retelele sociale si tulburarile de alimentatie

Legatura dintre retelele sociale si tulburarile de alimentatie

Retelele sociale reprezinta un domeniu excelent pentru comunicarea si exprimarea rapida a gandurilor, sentimentelor si ideilor.

Psihologii afirma ca Internetul are o influenta decisiva asupra stimei de sine a oamenilor.

Dar asta nu e tot. Cel mai interesant lucru este ca retelele sociale afecteaza si comportamentul alimentar al utilizatorilor.

Cyberbullyng – Hărțuirea online

Platformele sociale media au făcut, de asemenea, ca agresiunea să se infiltreze mai usor viața de zi cu zi a unui individ, dincolo de parametrii zilei școlare. Potrivit Asociatiei Nationale pentru Disfunctia Alimentatiei din SUA, pana la 65% dintre persoanele cu tulburari de alimentatie spun ca agresiunea a contribuit la starea lor.

Obsesia față de propria imagine și așteptările pe care le au de la colegi a deschis, de asemenea, ușa pentru hartuirea online privind forma corporala, tot mai frecvent.

Ce retea sociala duce la anorexie?

Potrivit Asociatiei Nationale a Statelor Unite pentru combaterea unor astfel de boli, femeile cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani sunt din ce in ce mai critice fata de corpul lor si dispretuiesc reflectia acestuia din oglinda, dupa vizualizarea postarilor de pe Instagram, in special acele imagini care arata superbe fete ce au corpuri de invidiat.

De regula, adultii petrec in jur de doua ore pe retelele sociale in fiecare zi. In acest timp, reusesc sa vada o multime de postari, reflectand rezultatele unor diverse instruiri de tip fitness, proceduri cosmetice sau diete epuizante. In loc sa castige inspiratia necesara pentru a se mentine in stare buna, incep sa simta un sentiment de rusine pentru trupurile lor imperfecte.

De asemenea, studiile au aratat faptul ca utilizarea frecventa a retelei sociale Instagram incurajeaza oamenii sa practice diete, ducand la anorexie. Pe scurt, retelele sociale pot avea si efecte negative asupra echilibrului emotional si asupra sentimentului de satisfactie.

Comparatiile toxice de pe retelele sociale

Majoritatea fotografiilor postate pe retelele sociale, inainte de publicare, sunt adesea supuse unor prelucrari atente. Astfel de imagini strang un numar foarte mare de like-uri, ceea ce este esential pentru orice utilizator. Totusi, utilizatorii nu-si dau seama ca  numeroase persoane din astfel de fotografii, in viata reala sunt departe de a fi ideali, asa cum se arata in poze.

In general, postarile de pe retelele sociale, sugereaza faptul ca aspectul este criteriul care determina daca o persoana merita respect si admiratie. Retelele sociale inseamna o comparatie constanta cu ceilalti. Acest lucru duce adesea la situatii in care succesul si frumusetea celorlalti ingreuneaza o persoana obisnuita sa se simta fericita. Expertii spun ca o comparatie cu o persoana care arata perfect intr-o fotografie este extrem de daunatoare pentru psihic.

Internetul in sine nu este un dusman daca este folosit corect. In retelele sociale este mai bine sa cititi blogurile de fitness, sa cautati informatii despre o alimentatie sanatoasa. Doar in acest fel puteti sa va mariti stima de sine si sa urmati calea potrivita. Un corp frumos este rezultatul unei munci aspre, nu al consecintelor renuntarii la hrana.

Daca doriti ca utilizatorii sa va admire postarile in retele, eliminati de la prieteni pe cei care va fac sa simtiti un sentiment de depresie si nemultumire fata de dvs. insiva. Invitati prietenii si abonati-va la paginile persoanelor care duc un stil de viata activ si practica diete utile . Mai devreme sau mai tarziu, fotografiile dvs. vor fi admirate.

 

Sursa articolului: Huffington Post

Post Author: Mircea