SUA nu poate opri raspandirea coronavirusului

Coronavirusul goneste americanii din marile metropole.
SUA nu poate opri raspandirea coronavirusului

Numarul victimelor bolii cauzate de noul coronavirus in Statele Unite a depasit cele mai sumbre previziuni. Datele relevante sunt raportate zilnic de catre Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland, institutie care face calcule pe baza datelor de la autoritatile federale si locale.

A fost depasit numarul 1000 de decese in SUA

Potrivit acestuia, pana ieri seara, pe coasta de est a Statelor Unite, numarul de decese inregistrate cauzate de noua infectie este de peste 1300. De asemenea, peste 85.000 de cazuri de infectie au fost inregistrate pana la aceeasi ora.

Focarul cauzat de noua boala a coronavirusului a fost inregistrat la sfarsitul anului 2019 in Wuhan, China, apoi s-a raspandit in peste 150 de tari si a fost recunoscut de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept pandemie. Conform ultimelor date, peste 500.000 de persoane au fost infectate in lume, fiind inregistrate peste 24.000 de decese.

Vor fi milioane de someri in SUA datorita coronavirusului

Raspandirea coronavirusului ar putea duce la pierderea a 14 milioane de locuri de munca din SUA pana in vara acestui an. Potrivit CNN, miercuri, expertii de la Institutul de politici economice al organizatiei nonprofit organizate de la Washington au facut o astfel de predictie.

Conform estimarilor acestora, numarul de locuri de munca pierdute se poate ridica la 10% din numarul total de locuri de munca in sectorul privat. Cele mai grave pierderi vor fi din comertul cu amanuntul, divertismentul si turismul. Dupa cum au mentionat autorii raportului, tocmai aceste sectoare ale economiei vor suferi in mod sever, ca urmare a masurilor necesare pentru a stopa raspandirea coronavirusului.

Evaluand implicatiile pentru statele individuale, autorii studiului considera ca cel mai mare numar de locuri de munca vor fi pierdute de locuitorii statelor Nevada, Montana si Hawaii, unde o parte semnificativa a populatiei care nu este angajata in industria de retail, ospitalitate si divertisment.

Potrivit Universitatii Johns Hopkins, cel mai mare numar de decese a fost inregistrat in statele New York si Washington.

Post Author: Stefan